Recensies

beursvennootschappen

Boek: Overnames van beursvennoot­schappen

Van de taken van de RvC en de positie van aandeelhouders tot een overzicht van biedingsregels en beschermingsmaatregelen; de maar liefst ruim duizend pagina’s tellende pil van ondernemingsrecht­advocaat Christiaan de Brauw, partner bij Allen & Overy in Amsterdam, is boek 143 in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut. 

Door / Sylvia Kuijsten 

Overnames van beursvennoot­schappen (2017, Van der Heijden Instituut) maakt daarmee deel uit van een reeks mono­grafieën, proefschriften en congres­bundels over de werking van regelgeving in de praktijk op het gebied van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht, fiscaal recht inzake ondernemingen en het effectenrecht. 

In het boek beschrijft De Brauw de invloed van biedingsregels in de Wet op het financieel toezicht, het Bobgereguleerde biedingsproces onder toezicht van de AFM en verschillende contractuele regelingen. Hij sluit af met de praktische aspecten die spelen bij deze onderwerpen, waarbij ook de nodige knelpunten en voorstellen tot verbetering aan bod komen. De duidelijke opbouw en volledigheid, waarbij oog is voor de wetenschap én de praktijk, maken zijn werk tot must have voor degenen die met deze materie te maken hebben. U moet alleen wel beschikken over een stevige boekenplank. 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!