Nieuws

beroepsopleiding

Groei aantal stagiairs zet door

De beroepsopleiding voor advocaten heeft dit voorjaar 454 advocaat-stagiairs ingeschreven, zo blijkt uit cijfers van de NOvA en uitvoeringsorganisatie CPO/Dialogue. Daarmee zet de stijging van het aantal nieuwkomers zich voort. 

Sinds 2015 stijgt het aantal stagiairs jaarlijks met twee tot vier procent. In het Financieele Dagblad zegt een woordvoerder van Dialogue dat de toename samenhangt met de huidige economische groei. Daardoor neemt de vraag naar juridische diensten toe en nemen kantoren weer meer stagiairs aan.

In 2010 startten duizend advocaat-stagiairs met de beroepsopleiding. Dat aantal daalde tot minder dan 700 in 2014. Vorig jaar begonnen 871 jonge advocaten aan de driejarige opleiding, die zowel in het voor- als najaar start.

De NOvA werkt momenteel aan plannen voor vernieuwing van de beroepsopleiding, onder de noemer BA2020. De discussie daarover woedt nog volop.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!