Recensies

Radio Rechtsstaat

Podcast: Radio Rechtsstaat

Meer aandacht voor de staat van de rechtsstaat. Dat is de gedachte achter Radio Rechtsstaat, een initiatief van mensenrechten­advocaat Jelle Klaas en Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie en Media. Volgens hen staat de rechtsstaat onder druk. 

In het eerste seizoen wordt in zes afleveringen met evenveel deskundigen gesproken over de vrijheid van meningsuiting, media en strafrecht, inburgering en digitale rechten. Onder meer rechtbankverslaggever Chris Klomp en rechtsfilosoof Wouter Veraart schoven hierbij al aan.  

Klaas en Venema leiden de interviews die plaatsvinden bij Studio Salto in Amsterdam en betalen alle kosten uit eigen zak. Door de podcasts hoopt het duo luisteraars verder vertrouwd te maken met de fundamenten van de rechtsstaat, om stof tot nadenken te geven en aan te tonen dat de rechtsstaat iedereen aangaat.  

De gesprekken van steeds ongeveer dertig minuten zijn te beluisteren via onzerechtsstaat.nl. Een tweede seizoen staat al op de planning. 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!