Recensies

handboek

Boek: Handboek AVG Compliance in de praktijk

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Veel is er al geschreven over wat wel en niet mag en hoe u voldoet aan de wet. Tast u toch nog in het duister? Het Handboek AVG Compliance in de praktijk zet alle 99 artikelen uit deze nieuwe Europese wet op een rijtje. 

Door / Sylvia Kuijsten

Arnoud Engelfriet, Lisette Chew-Meij en Peter Kager beschrijven in het handboek (Ius Mentis, 2018) hoe de AVG de touwtjes rondom de bescherming van persoonsgegevens aantrekt. Via de belangrijkste vernieuwingen en het toepassingsgebied van de wet werken ze langzaam toe naar bespreking van alle artikelen van de nieuwe AVG.

Het boek is ruim en duidelijk opgezet, inclusief een concreet stappenplan van acht hoofdpunten met verwijzingen naar de relevante hoofdstukken. Voor degenen die nog geen of onvoldoende actie hebben ondernomen om AVG-proof te worden, is het boek wellicht even slikken. Degenen die willen controleren of alle puntjes op de i staan, zien na het doorspitten van alle informatie 25 mei waarschijnlijk met een geruster hart tegemoet. 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!