Recensies

emotie

Boek: Hoeveel recht heeft de emotie?

2 mei 2018

Boze burgers die hun gal spuwen op social media en rechters die meebewegen in het maatschappelijk sentiment. Wat doet dit met de dynamiek in de rechtbank? Tast de publieke opinie de rechtmatigheid van het strafrechtelijk oordeel aan? Historicus en hoogleraar Ontwikkelingen in de publieke opinie Henri Beunders buigt zich over dit fenomeen. 

Lees meer

je bekijkt het maar

Podcast: Je bekijkt het maar (arbeidsrecht)

1 mei 2018

Podcasts worden alsmaar populairder. Ook voor arbeidsrecht is er nu een initiatief: journalist Veerle Corstens en uitgever Boom juridisch richten zich met Je bekijkt het maar op dit rechtsgebied. 

Lees meer

handboek

Boek: Handboek AVG Compliance in de praktijk

30 april 2018

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Veel is er al geschreven over wat wel en niet mag en hoe u voldoet aan de wet. Tast u toch nog in het duister? Het Handboek AVG Compliance in de praktijk zet alle 99 artikelen uit deze nieuwe Europese wet op een […]

Lees meer

arbeidsprocesrecht

Boek: KEI en het arbeidsprocesrecht 

9 april 2018

Het arbeidsprocesrecht is als gevolg van de inwerkingtreding van de Wwz en de Wet vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht aan ingrijpende veranderingen onderhevig.  

Lees meer

Poetins rechtbank

Boek: Poetins rechtbank

3 april 2018

In Rusland hielden alleen al in 2016 bijna vierhonderd zaken verband met politieke vervolging. Tijdens deze processen wordt veel gebruikgemaakt van het zogenoemde ‘laatste woord’. Het is vaak de enige mogelijkheid voor vervolgden om in de rechtszaal vrijuit te spreken over hun vervolging, zonder onderbrekingen. 

Lees meer

Kelk

Boek: Verzamelbundel Kelk

29 maart 2018

Hij was van 1980 tot eind 2008 hoogleraar strafrecht en penitentiair recht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast schreef Constantijn Kelk studieboeken en vele, goed gelezen artikelen. De belangrijkste en bekendste daarvan zijn nu gebundeld. 

Lees meer

Radio Rechtsstaat

Podcast: Radio Rechtsstaat

29 maart 2018

Meer aandacht voor de staat van de rechtsstaat. Dat is de gedachte achter Radio Rechtsstaat, een initiatief van mensenrechten­advocaat Jelle Klaas en Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie en Media. Volgens hen staat de rechtsstaat onder druk. 

Lees meer

verschil

Boek: Deel nooit het verschil

9 maart 2018

Als er levens op het spel staan, kun je je geen fouten veroorloven. Dat weet de Amerikaanse Chris Voss maar al te goed. Hij was jarenlang FBI‑onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken. Zijn verhalen resulteerden in Deel nooit het verschil (Scriptum, 2018), een vertaling van het originele Never Split the Difference.

Lees meer

1 2 3 5