Recensies

verschil

Boek: Deel nooit het verschil

9 maart 2018

Als er levens op het spel staan, kun je je geen fouten veroorloven. Dat weet de Amerikaanse Chris Voss maar al te goed. Hij was jarenlang FBI‑onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken. Zijn verhalen resulteerden in Deel nooit het verschil (Scriptum, 2018), een vertaling van het originele Never Split the Difference.

Lees meer

Movies that Matter

Movies that Matter: Films voor advocaten

8 maart 2018

Een moord op een voormalige baas, de verkrachting van een jonge Tunesische vrouw, een bomaanslag en de bijzondere werkwijze van een Belgische onderzoeksrechter. De films die komende maand op het Movies that Matter Festival draaien, hebben een aantal zaken gemeen: ze gaan over waarheidsvinding en ze belichten de strijd tegen straffeloosheid. Alle acht zijn ze […]

Lees meer

beursvennootschappen

Boek: Overnames van beursvennoot­schappen

1 februari 2018

Van de taken van de RvC en de positie van aandeelhouders tot een overzicht van biedingsregels en beschermingsmaatregelen; de maar liefst ruim duizend pagina’s tellende pil van ondernemingsrecht­advocaat Christiaan de Brauw, partner bij Allen & Overy in Amsterdam, is boek 143 in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut. 

Lees meer

Plaats Delict

Boek: Plaats delict

25 januari 2018

Hij kwam veertig jaar lang regelmatig in aanraking met moord en doodslag; Joop van Riessen zag door zijn werk bij de Amsterdamse politie menig plaats delict en verdiepte zich in de foto’s van politiefotografen. Het levert indrukwekkende verhalen op. 

Lees meer

Tokyo Trial

Film: Tokyo Trial

4 januari 2018

Tokyo Trial is een historisch drama dat geen drommen mensen zal trekken. Filmliefhebbers met een voorliefde voor (internationaal) strafrecht mogen hem echter niet missen.

Lees meer

ICC

Boek: ICC spil in Amerikaanse thriller

3 januari 2018

De Amerikaanse auteur Scott Turow, met meer dan dertig miljoen verkochte boeken ook wel de grootmeester van de legal thriller genoemd, kwam naar Nederland voor een nieuw verhaal over het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het resultaat is Getuigenverklaring (2017, Uitgeverij Prometheus), vertaling van het oorspronkelijke Testimony.

Lees meer

1 2 3 4