Tuchtrecht

Geschrapt om negeren provisieverbod

15 februari 2017

Mr. X werkte graag samen met niet-advocaten. Hij bediende ze door hun stukken bij de rechtbank in te dienen. Hij betaalde ze, en het had er alle schijn van dat dat was voor de zaken die ze binnenbrachten. Zelf je zaken doen, mr. X en vergeet het provisieverbod niet.

Lees meer

Advocaat voor twee maanden geschorst

13 februari 2017

Het Hof van Discipline in Den Haag heeft een advocaat voor twee maanden geschorst. De advocaat heeft tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, omdat hij in een procedure tegen de Belastingdienst bepaalde bankafschriften niet had ingebracht ondanks het uitdrukkelijk verzoek van cliënt.

Lees meer

Veertig maanden cel voor Haagse oud-advocaat

9 februari 2017

Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag een 57-jarige Haagse oud-advocaat veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden. De vrouw had zich van 2008 tot 2012 schuldig gemaakt aan oplichting van cliënten.

Lees meer

Zaak gewonnen, toevoeging verloren

8 februari 2017

Mr. X had er hard voor geknokt en met resultaat: de kinderalimentatie ging in hoger beroep met terugwerkende kracht flink omhoog. Maar voor de cliënte was de lol er af toen zij daardoor haar toevoeging verloor en ze van haar advocaat een mega-declaratie kreeg.

Lees meer

Geschorst na reeks klachten

8 februari 2017

De Raad van Discipline in Den Haag heeft een Rotterdamse advocaat voor vier maanden geschorst, omdat ze onzorgvuldig en tuchtrechtelijk verwijtbaar had gehandeld jegens haar cliënte. De advocaat had onder meer een pensioenzaak meer dan een jaar laten liggen, zonder haar cliënte daarover adequaat te informeren.

Lees meer

De deken en de dubbelrol

1 februari 2017

‘Ik ben vandaag aanwezig als deken en als advocaat van verweerder’, zei de deken op de zitting bij de tuchtrechter. ‘Ik heb vandaag een dubbelfunctie.’ De klager vond het maar vreemd. Het Hof van Discipline ook.

Lees meer

‘Staat de camera nog aan?’

24 januari 2017

Wat is er mooier dan een zaak winnen en dan lekker veel publiciteit krijgen? Mr. X zette de berichtgeving op zijn website voor een maximaal effect. De wederpartij was er niet blij mee.    

Lees meer

De huur is (te) duur

18 januari 2017

Een huur van 3100 euro per maand voor een kamer in een advocatenkantoor – is dat niet belachelijk veel? Niet als je er ondersteuning bij krijgt, en begeleiding, en doorverwijzing van potentiële klanten. Maar dan moet mr. X die beloftes wel waarmaken. Dat deed mr. X niet.

Lees meer

1 2 3 16