Nieuws

Stelling doet aangifte tegen voorzitter Hof

24 mei 2017

De Alphense advocaat Meindert Stelling heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte door de voorzitter en enkele leden van het Hof van Discipline. Volgens Stelling hebben ze hem bewust en op onjuiste gronden het recht ontnomen om zijn tuchtrechters te wraken.

Lees meer

Ondermijningskamer om toename grote strafzaken

24 mei 2017

In de rechtbank Zeeland-West-Brabant komt een thematische rechterskamer, de Ondermijningskamer, voor het verwerken van grote strafzaken. Door de geïntensiveerde aanpak van georganiseerde criminaliteit in Brabant en Zeeland door politie, OM en gemeenten ziet deze rechtbank al enkele jaren een toename van grote strafzaken, zo meldt de Rechtspraak. 

Lees meer

Beroep van advocaat gestegen op prestigeladder

23 mei 2017

Advocaten doen het goed op de beroepsprestigeladder. Het imago en de status van advocaten is gestegen van plek negen in 2006 naar de vijfde plaats in 2016. Ook in 1982 stond het beroep van advocaat op de negende plek.

Lees meer

De Haan Advocaten en de deken komen niet tot akkoord

22 mei 2017

De Haan Advocaten en de deken van de orde van advocaten in Noord-Nederland, Rob Geene, hebben geen akkoord bereikt in het geschil over de wijze waarop het kantoor een grote groep gedupeerden van de aardbeving bijstaat. ‘We zijn niet tot elkaar gekomen,’ aldus Geene tegen het Advocatenblad.

Lees meer

Teeven overweegt juridische stappen

19 mei 2017

Oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven overweegt juridische stappen tegen De Groene Amsterdammer, zo meldt EenVandaag. Volgens Teeven heeft hij het blad nooit een interview gegeven en kan hij reputatieschade oplopen. 

Lees meer

‘Teeven toont echte redenen bezuinigingen advocatuur’

18 mei 2017

‘Teeven toont publiekelijk de echte reden voor forse bezuinigingen op advocatuur: als oneigenlijk middel voor criminaliteitsbestrijding,’ aldus algemeen deken Bart van Tongeren van de Nederlandse orde van Advocaten (NOvA). Hij deed de uitspraak op Twitter als reactie op het interview met Fred Teeven in De Groene Amsterdammer. 

Lees meer

1 2 3 137