Nieuws

‘Plan tien PO-punten per specialisme desastreus voor eenpitter’

23 juni 2017

De door de NOvA uitgeschreven baliebrede consultatie over de invoering van tien verplichte opleidingspunten voor acht rechtsgebieden is inmiddels ten einde. De grootste kritiek van de ruim 100 inzendingen ziet op de kleine kantoren met een algemene toevoegingspraktijk. ‘Dit plan is een doodsteek voor de sociale advocatuur.’

Lees meer

geschorst

Bredase advocaat twee keer geschorst

23 juni 2017

De Raad van Discipline te Den Bosch heeft een Bredase advocaat tweemaal geschorst; eenmaal dertien weken wegens het schenden van de geheimhoudingsplicht en eenmaal 26 weken, waarvan de helft voorwaardelijk, voor gebrekkige dienstverlening. 

Lees meer

Eigen bijdrage voor veroordeelden van de baan

22 juni 2017

Veroordeelden hoeven voorlopig niet mee te betalen aan hun opsporing, vervolging en berechting. Demissionair minister Blok van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Eerste Kamer gevraagd een wetsvoorstel van die strekking niet te behandelen voordat er een nieuw kabinet is.

Lees meer

letselschadeadvocaten

Letselschadeadvocaten verdacht van kopen politiedossiers

22 juni 2017

Twee letselschadeadvocaten van het inmiddels opgeheven Amsterdamse kantoor Hampe Meyjes zouden tussen 2010 en 2012 ongeveer 135 politiedossiers hebben gekocht, om die vervolgens te gebruiken in procedures. Dat bleek woensdag tijdens de rechtszaak tegen de beide advocaten. 

Lees meer

smartengeld

Hoogte smartengeld stijgt, maar Nederland blijft achter

21 juni 2017

De bedragen die worden uitgekeerd aan smartengeld gaan geleidelijk omhoog, constateert de Vereniging van Letselschadeadvocaten. Volgens voorzitter Geertruid van Wassenaer is sprake van een stijging van circa tien procent in de afgelopen jaren. Ze zei dat woensdag in een interview met BNR.

Lees meer

Kwaliteitstoets komt er, niemand weet wanneer

21 juni 2017

Het College van Afgevaardigden heeft woensdag in Utrecht eindelijk groen licht gegeven voor de invoering van de kwaliteitstoets voor advocaten. De toets wordt voorlopig echter nog niet verplicht, omdat niet duidelijk is wanneer de Advocatenwet wordt aangepast.

Lees meer

Jaarlijkse bijdrage €73 lager

21 juni 2017

De financiële bijdrage die advocaten moeten betalen aan de Nederlandse orde van advocaten kan in 2018 eenmalig omlaag van €790 naar €717. Dat bleek woensdag in Utrecht tijdens de periodieke vergadering van het College van Afgevaardigden.

Lees meer

Brussel wil meldplicht voor buitenlandse belastingroutes

21 juni 2017

Vanaf 2019 moeten advocaten een melding doen bij de belastingdienst als ze voor een cliënt een buitenlandse fiscale route hebben uitgedacht. Dat staat in een voorstel dat de Franse EU-commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douane) woensdag in Brussel heeft gepresenteerd.

Lees meer

1 2 3 141