Nieuws

verkeersdelicten

Minister Blok wil strafmaat ernstig verkeersdelict verhogen

20 juli 2017

Minister Blok van Veiligheid en Justitie bereidt wetgeving voor om de maximale strafmaat van een aantal ernstige verkeersdelicten te verhogen. Dat schrijft hij donderdag aan de Tweede Kamer. Het gaat om rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval, rijden zonder (geldig) rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag zonder ernstige gevolgen.

Lees meer

Van der meer

Commissie Van der Meer: toekenning punten strookt niet met tijdsbesteding

19 juli 2017

De puntentoekenning in toevoegingszaken staat niet in verhouding tot de werkelijke tijdsbesteding door rechtsbijstandsverleners. Op vrijwel elk onderdeel in het stelsel, familierecht voorop, is aanpassing nodig. Tot die conclusie komt de commissie Van der Meer in een tussenrapportage aan minister Blok van Veiligheid & Justitie.

Lees meer

lensink

Deken West-Brabant ten strijde tegen nepadvocaten

19 juli 2017

De nieuwe deken van West-Brabant en Zeeland, Lex Lensink, wil een bijdrage leveren aan de instandhouding van de advocatuur. Dat zegt hij in een interview met het dagblad BN DeStem. Het toenemend aantal juridisch adviseurs vormt een bedreiging voor de beroepsgroep, meent Lensink.

Lees meer

Hertoghs

Hertoghs opent kantoor in Amsterdam

18 juli 2017

In navolging van andere kantoren heeft ook Hertoghs Advocaten een vestiging geopend in Amsterdam. Het bedrijf hield tot dusver alleen kantoor in Breda en Rotterdam.

Lees meer

Plasman

Vernieler kantoor Plasman langer vast

18 juli 2017

De 39-jarige man uit Almere die op 3 en 4 juli de ruiten vernielde van het Amsterdamse advocatenkantoor Plasman moet van de rechtbank nog negentig dagen in voorarrest blijven. Dat meldt Het Parool.

Lees meer

politie

Politie waarschuwt voor nog meer administratieve werklast

18 juli 2017

De politie is bang dat de geplande modernisering van het Wetboek van Strafvordering de administratieve werkdruk nog verder vergroot dan nu al het geval is. In de Volkskrant waarschuwen politieprojectmanager Yvonne Pools en hoofd Landelijke Recherche Wilbert Paulissen dat de huidige concept-wetsvoorstellen de politie te veel beperken.

Lees meer

advocaat

Ondernemende advocaat geschrapt

13 juli 2017

De raad van discipline Arnhem-Leeuwarden heeft een advocaat van het tableau geschrapt omdat hij er naast zijn kantoor, zonder ontheffing, meerdere vennootschappen op na hield. Tussen het kantoor en de bv’s, gespecialiseerd in letselschade, bestond een nauwe samenwerking, waarbij onder meer het provisieverbod werd overtreden.

Lees meer

1 2 3 146