Nieuws

dag van de bedreigde advocaat

Dag bedreigde advocaat gewijd aan Egypte

22 januari 2018

Stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers vragen op woensdag 24 januari wereldwijd aandacht voor de situatie van advocaten in Egypte. Dat is hard nodig, stellen beide organisaties, omdat veel advocaten daar de afgelopen jaren zijn gearresteerd.

Lees meer

Organisaties eisen ‘eerlijke griffierecht’ voor MKB

22 januari 2018

De Vereniging van Incasso- en procesrechtadvocaten (VIA) en een aantal andere organisaties vragen de Tweede Kamer in een manifest het griffierecht voor kleinere handelszaken grondig te verlagen. Volgens hen is het huidige hoge griffierecht funest voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Lees meer

Sociaal raadslieden kritisch over private rechtspraak e-Court

18 januari 2018

Commerciële rechtspraak is een verkeerd antwoord op het probleem van te hoge griffierechten. Dat stelt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR / Sociaal Werk Nederland)  in het rapport Rechtspraak op bestelling?. Het rapport richt de pijlen met name op de arbitrage door e-Court.

Lees meer

capaciteit

CvT: Capaciteit bureaus lokale orden vergt aandacht

18 januari 2018

De werkdruk op meerdere bureaus van lokale orden is zo hoog, dat er te weinig capaciteit is voor taken die bovenop het reguliere werk komen. Dat constateert het college van toezicht in zijn Werkplan 2018 dat donderdag werd gepubliceerd.

Lees meer

IT-Kieswijzer

L-IME lanceert IT-Kieswijzer voor advocaten

18 januari 2018

Advieskantoor L-IME lanceert een overzicht van softwareproducten voor advocatenkantoren. Op de website staat informatie over meer dan tachtig IT-pakketten. De IT-Kieswijzer maakt het mogelijk oplossingen voor onder meer facturatie, tijdschrijven en digitaal procederen met elkaar te vergelijken.

Lees meer

procesfinanciering

Liesker verzamelt drie miljoen voor procesfinanciering

17 januari 2018

Het Bredase Liesker Procesfinanciering heeft bijna drie miljoen euro opgehaald om verder uit te kunnen breiden. Het bedrijf hoopt daarmee tegemoet te komen aan het groeiend aantal aanvragen voor de financiering van kansrijke claims. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Lees meer

geschrapt

Advocaat geschrapt wegens nalatige kantoorvoering

17 januari 2018

Op basis van niet nakoming van toezeggingen, het behalen van onvoldoende opleidingspunten en een uiterst zorgwekkende financiële situatie heeft het Hof van Discipline een advocaat maandag geschrapt van het tableau. Daarbij is de advocaat met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd geschorst voor de uitoefening van zijn praktijk.

Lees meer

No Surrender

Kamervragen over videorubriek van No Surrender voorman

16 januari 2018

Henk Kuipers, voorman van motorclub No Surrender, begint Vraag het Henk, een online videorubriek. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming, VVD) gevraagd of Kuipers, die momenteel in voorarrest zit, dat wel mag doen.

Lees meer

OM bundelt verkeersovertredingen

OM bundelt verkeersovertredingen voor hogere straffen

16 januari 2018

Het Openbaar Ministerie wil automobilisten die zich regelmatig schuldig maken aan verkeersovertredingen harder aanpakken. Daarom is een nieuwe werkwijze in Midden-Nederland geïntroduceerd. Verkeersovertredingen van veelplegers worden gebundeld aan de rechter voorgelegd, om hogere straffen te kunnen eisen.

Lees meer

1 2 3 168