Nieuws

Vrouwe Justitia

Nieuwe leden Gemeenschappelijk Hof van Justitie

19 maart 2018

De ministerraad heeft mr. S. Verheijen, mr. F. Giebels-Wannyn en mr. F. Gerard benoemd tot leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. 

Lees meer

kantoorbezoek

Schorsing om frustreren kantoorbezoek

16 maart 2018

Een advocaat is door de raad van discipline in Den Haag drie weken voorwaardelijk geschorst, onder meer omdat ze met een verhuistruc probeerde te ontkomen aan een dekenbezoek. 

Lees meer

schrapping

Schrapping na tien jaar te weinig PO-punten

15 maart 2018

Een advocaat die sinds 2008 heeft geweigerd tijdig te voldoen aan de opleidingsvereisten van de Verordening op de advocatuur (Voda) is in januari geschrapt. Dat blijkt uit een tuchtuitspraak die deze week werd gepubliceerd.

Lees meer

recidive

Minder recidive bij High Impact Crimes

14 maart 2018

Daders van zogenaamde High Impact Crimes (HIC), zoals overvallen, woninginbraken en geweldsdelicten, gaan steeds minder opnieuw de fout in. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC).

Lees meer

radiostilte

Radiostilte leidt tot schorsing

14 maart 2018

Een Amsterdamse advocaat is door de raad van discipline in het gelijknamige ressort geschorst. Hij negeerde dekenverzoeken en frustreerde een onderzoek door de Unit Financieel Toezicht Advocatuur (FTA).

Lees meer

beroepseer

Spanningsveld tussen commercie en beroepseer

14 maart 2018

Advocaten van grote kantoren deinzen er niet voor terug om hun klanten het vel over de oren te halen, hun medewerkers uit te putten en elkaar binnen de beroepsgroep te dekken. Tenminste, dat betoogt auteur Hubert-Jan van Boxel. Ongenuanceerd, zo is de reactie van advocaten, al zien zij wel degelijk risico’s in de hevige concurrentie […]

Lees meer

Telefoon

Nieuwe anti-afluistertelefoons voor geheimhouders

12 maart 2018

Vijftien advocaten ontvangen vrijdag nieuwe telefoons met speciale hardware en software die afluisteren onmogelijk moeten maken. Zo kunnen advocaten voorkomen dat geheimhoudersgesprekken toch in dossiers belanden, zegt advocaat en initiatiefnemer Sanne Schuurman van Guarda Advocaten in Breukelen.

Lees meer

1 2 3 175