Nieuws

LOSR start tuchtzaak tegen deurwaarders om e-Court

25 mei 2018

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR/Sociaal Werk Nederland) heeft een klacht ingediend bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. De LOSR stelt dat een aantal deurwaarderskantoren onrechtmatig kosten in rekening heeft gebracht voor de oproep om voor e-Court te verschijnen. 

Lees meer

urennorm

Amerikaanse advocaten halen urennorm niet meer

24 mei 2018

De helft van grote Amerikaanse advocatenkantoren heeft in 2017 de jaarlijkse targets voor declarabele uren niet gehaald. Partners hebben niet genoeg werk en verzetten zich bovendien tegen verandering. Dat blijkt uit onderzoek 2018 Law Firms in Transition survey van consultant Altman Weil.

Lees meer

Franken gekozen als beste strafrechtadvocaat

24 mei 2018

Strafpleiter Stijn Franken is door vakgenoten uitgeroepen tot de beste strafrechtadvocaat van Nederland. Dat blijkt uit een enquête onder ruim vijfhonderd strafpleiters uitgevoerd door de Nieuwe Revue.

Lees meer

Omzet en winst advocaten blijven achter door prijsdruk

23 mei 2018

De omzet- en winstgroei van advocaten waren in 2017 lager dan het gemiddelde in andere beroepsgroepen in de specialistische zakelijke dienstverlening. Prijsdruk was een van de oorzaken hiervan. Dat komt naar voren in het nieuwe SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2018, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’.

Lees meer

Rekenkamer uit zorgen over ophoping zaken OM

17 mei 2018

Er blijven bij het Openbaar Ministerie (OM) te veel zaken op de plank liggen en dat is slecht voor het functioneren van de strafrechtketen. De voorraad strafzaken is veel groter dan de beoogde uitstroom van dertig procent. Dat constateert de Algemene Rekenkamer in haar verantwoordingsonderzoek 2017.

Lees meer

kort geding sleepwet

Kort geding Sleepwet op 7 juni

17 mei 2018

Een coalitie van partijen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en Privacy First, probeert via een kort geding bepalingen uit de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten buiten werking te stellen. De zitting is op 7 juni a.s. 

Lees meer

virtual reality

OM Limburg start met virtual reality

17 mei 2018

Bij rechtszaken in Limburg kan vanaf woensdag gebruik worden gemaakt van virtual reality. De aangeschafte 3D-camera door de politie Limburg is met name geschikt voor moordzaken, meldt NOS.

Lees meer

1 2 3 183