Nieuws

vacature advocaat

Meeste openstaande vacatures advocaten in Amsterdam

1 maart 2017

De vacaturebank van Adzuna heeft momenteel 368 vacatures openstaan voor advocaten, met name in de omgeving van Amsterdam. De hoofdstad herbergt 49 procent van het totaal aantal juridische vacatures van de databank in Noord-Holland.

Lees meer

Kamer zet vraagtekens bij noodzaak inperking verschoningsrecht

1 maart 2017

Het plan van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) om het verschoningsrecht van advocaten en notarissen in fiscale zaken in te perken, stuit op weerstand in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een verslag van een schriftelijk overleg vorige week over de aanpak van belastingontduiking. VVD, D66 en SP stellen de noodzaak van de inperking ter discussie.

Lees meer

rechtspraak reporters

Verplicht digitaal procederen bij Hoge Raad van start

1 maart 2017

Vanaf vandaag worden bij de Hoge Raad der Nederlanden alle nieuwe civiele vorderingszaken in cassatie volledig digitaal ingediend en behandeld. Het is het eerste gerecht in Nederland waarbij volledig digitaal geprocedeerd gaat worden. Dat meldt de Raad voor de Rechtspraak.

Lees meer

wetgevingsproces

Kleine stappen in transparantie wetgevingsproces

28 februari 2017

Het kabinet zet kleine stappen in het transparanter maken van het wetgevingsproces. Die boodschap komt naar voren in een brief van minister Blok van Veiligheid en Justitie. ‘Soms is het wetgevingsproces in de voorbereidende fase nu eenmaal gediend bij een bepaalde mate van vertrouwelijkheid.’

Lees meer

Amsterdamse deken pleit Franken vrij

23 februari 2017

Strafadvocaat Stijn Franken heeft niet gefungeerd als postbezorger tussen zijn cliënt Willem Holleeder en de buitenwereld. Dat verklaart de Amsterdamse deken Pieter van Regteren Altena. Volgens de deken heeft Franken weliswaar per abuis eenmalig een liefdesbrief bezorgd, maar is er geen sprake geweest van tuchtrechtelijk verwijtbaar handelen.

Lees meer

VVD en D66 nek aan nek om voorkeur advocaten

23 februari 2017

VVD en D66 strijden om de positie van meest favoriete politieke partij onder advocaten. Dat blijkt uit de verkiezingspeiling van het Advocatenblad. Een grote groep, bijna een op de vijf, is nog zwevend. Bij de vorige landelijke verkiezingen was de VVD nog ruim favoriet.

Lees meer

Politie pakt advocaat op van oprichter No Surrender

22 februari 2017

De politie heeft maandagavond de 69-jarige advocaat Jan Piet van R. opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar Klaas Otto, de oprichter van motorclub No Surrender. De 45-jarige partner van Otto is ook opgepakt, meldt de Volkskrant.

Lees meer

1 2 3 125