Transfers

Informatie over transfers kunt u sturen naar s.kuijsten@advocatenblad.nl

MAART 2018

Houthoff
Sinds maart is advocaat Kirsten Berger als partner in de Energie praktijkgroep toegetreden tot Houthoff. Berger is afkomstig van Stibbe, waar ze sinds 2011 partner was.

AKD
AKD heeft Hans Galavazi aangetrokken als advocaat en belastingadviseur-partner. Voorheen werkte hij enkele jaren in Duitsland en was partner bij Loyens & Loeff en Freshfields Bruckhaus Deringer.

Kneppelhout & Korthals Advocaten
Op 1 maart is Tim Hesselink als partner-aandeelhouder toegetreden tot het Rotterdamse Kneppelhout & Korthals Advocaten. Hij voegt zich bij de sectie Handel, Industrie en Logistiek en is gespecialiseerd in onder andere douanezaken. Hesselink werkte voor zijn overstap bij Meijburg & Co Belastingadviseurs in Amstelveen.

Valegis Advocaten
Per 1 maart is privacy-expert Jean Paul van Schoonhoven als of counsel verbonden aan het Haagse Valegis Advocaten. Hiervoor werkte hij als Chief Privacy Officer bij PostNL.

Vallei Advocaten en Mediators
Versterking voor Vallei Advocaten en Mediators in Ede met de komst van Edita Tesnjak. Zij zal zich hier per 1 maart bezighouden met arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Eerder werkte ze bij het Nijmeegse NOME Advocaten.

Boels Zanders Advocaten
Ondernemingsrechtadvocaat Dirkje Mandigers sluit zich per 1 maart aan bij Eindhovense Boels Zanders Advocaten. Voorheen werkte ze bij Pantser Advocaten in Den Bosch.

Holla Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Joost Schunselaar stapt op 1 maart na 3,5 jaar over van het Amsterdamse AKD naar Holla Advocaten in Den Bosch.

Watson Law
Advocaten Maarten van Ingen, Camiel Vermeulen en Willem-Jan Smits maken op 1 maart de overstap van Holla Advocaten in Den Bosch naar Watson Law in Eindhoven. Het nieuwe kantoor richt zich onder andere op blockchain technology en ondernemings- en insolventierecht.

Boontje Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Stéphanie Spoelder heeft zich per 1 maart aangesloten bij het Amsterdamse nichekantoor Boontje Advocaten. Voorheen werkte ze bij Baker McKenzie en Jones Day.

Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters
Per 1 maart 2018 zal Angela Nieli als advocaat werkzaam zijn bij Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters in Deventer. Zij werd op 28 februari in Zwolle beëdigd als advocaat.

WIJ advocaten
Per 1 maart treedt Daniëlle van den Dungen als advocaat medewerker in dienst van het Amsterdamse WIJ advocaten. Ze is gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Van den Dungen was eerder werkzaam bij Kennedy Van der Laan, eveneens in Amsterdam.

FEBRUARI 2018

Advocaten in de Praktijk
In februari heeft strafrechtadvocaat Joyce de Vries zich aangesloten als partner bij Advocaten in de Praktijk in Amsterdam. Eerder werkte ze bij advocatenkantoren in Enschede en in Amersfoort.

SCG Advocaten
Met ingang van maandag 26 februari is familierechtadvocaat Annemarie Broers verbonden aan het Amsterdamse SCG Advocaten. Daarvoor werkte ze bij Van Eerdenburg De Mos advocatuur & mediation in Eindhoven.

DOEN Legal
Franchise-advocaat Ruud Vermeer heeft zich op 1 februari aangesloten bij DOEN Legal in Zeist. Eerder werkte hij bij het Eindhovense Born Legal.

Van Benthem & Keulen
Per 1 februari treedt omgevingsrecht advocaat Monique Rus toe als partner bij het Utrechtse Van Benthem & Keulen. Ze is afkomstig van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Dinove Advocaten
Advocaat Siemen van der Eijk is per 1 februari overgestapt naar het Haagse Dinove Advocaten. Voorheen had hij een eigen praktijk. Binnen Dinove Advocaten zal hij zich bezighouden met het straf- en bestuursrecht.

Ten Holter Noordam advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Dymphy Schuurman is op 1 februari benoemd tot associate partner bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam. Ze is sinds 2010 verbonden aan het kantoor.

Bosselaar & Strengers Advocaten
Met ingang van 1 februari is advocaat Teunis Broer toegetreden als partner bij Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht. Hij zal zijn werkzaamheden uitvoeren binnen de secties arbeidsrecht en ondernemingsrecht van het kantoor.

Lean Lawyers
Per 1 februari is Jeroen Heuving vastgoedadvocaat en partner bij advocatenkantoor Lean Lawyers in Utrecht. Voorheen werkte hij bij het Amsterdamse Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

DLA Piper
DLA Piper Amsterdam heeft Jean Paul Dresen per 1 februari als Legal Director aangesteld ter versterking van haar Tax praktijk. Dresen is afkomstig van Houthoff.

Bond Advocaten
Het Amsterdamse Bond Advocaten opent op 1 februari haar deuren. De finance boutique richt zich uitsluitend op financieringen en zekerheden en bestaat uit partners Roger van Buuren (45), Joannes de Bont (43) en Duco Blijdenstein (33). Zij werkten eerder bij Clifford Chance, Loyens & Loeff, Stibbe en Norton Rose.

JANUARI 2018

De Brauw Blackstone Westbroek
Het Amsterdamse De Brauw Blackstone Westbroek heeft de 37-jarige Matthias Kuscher benoemd als partner. Hij werkt sinds september 2012 bij het kantoor en is gespecialiseerd in internationale arbitrage en procedures.

Ekelmans & Meijer Advocaten
In verband met de groeiende verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk van het Haagse Ekelmans & Meijer Advocaten start Marthe Peters per 15 januari aldaar als advocaat-medewerker. Hiervoor werkte Peters ruim drie jaar bij Loyens & Loeff.

DVDW Advocaten
Per 1 januari is Luitzen van der Sluis benoemd tot salary partner bij DVDW Advocaten. Hij is sinds 2007 advocaat bij het Rotterdamse kantoor en is gespecialiseerd in goederen- en insolventierecht. Daarnaast is Jeroen Princen met ingang van 1 januari als partner verbonden aan het kantoor. Hij versterkt de sectie Insolventie & Herstructurering.

AKD
AKD heeft Bas Collard aangetrokken als senior medewerker voor de Bouw & Vastgoedpraktijk. Collard gaat zich bij AKD met name richten op de transactiepraktijk en projectontwikkeling.

Westland Partners Advocaten
Westland Partners Advocaten heeft begin januari twee partners benoemd: ondernemingsrechtadvocaat Thomas van der Lansis sinds 2008 verbonden aan het kantoor en Tim Fluitman werkt hier sinds 2007 bij het kantoor met vestigingen in Naaldwijk en Wateringen. Hij richt zich op contracten- en erfrecht.

La Gro Advocaten
Per 1 januari is Panc van Kooij partner bij La Gro Advocaten. Panc is advocaat sinds 1992 en was vanaf 1999 partner bij Debije Van Kooij Advocaten te Rotterdam. Panc is werkzaam op het terrein van financiering, zekerheden, insolventie- en ondernemingsrecht.

Ploum
Het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum Lodder Princen gaat vanaf 1 februari verder onder naam Ploum. Mede-oprichter Jeroen Princen gaat verder bij DVDW Advocaten en Duco Lodder vertrok afgelopen november al vanwege persoonlijke omstandigheden.

Brandeis
Advocaat Simone Peek is als partner toegetreden tot bureau Brandeis in Amsterdam. Haar praktijk richt zich op complexe zaken over financieel recht en andere geschillen in toezichtrechtelijke context. Ook adviseert zij over compliance en risk management. Hiervoor werkte ze voor Clifford Chance in dezelfde stad.

RechtStaete
Advocaat Janneke Berendsen is op 1 januari in dienst getreden bij RechtStaete in Amsterdam als lid van het vastgoedteam. Voorheen werkte ze bij DLA Piper.

Valegis Advocaten
Vastgoedadvocaat Kim van Bergenhenegouwen werkt vanaf 15 januari bij Valegis Advocaten in Den Haag. Hiervoor maakte ze deel uit van het Rotterdamse Huisvestingsadvocaten.

Legaltree
Ondernemingsrechtadvocaat Antoinette van Beest is op 1 januari toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legaltree in Leiden. Ze werkte sinds 2009 bij Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen.

Kuyp Baar Advocaten
Advocaten Jaap Baar en Michiel Kuyp zijn per 1 januari in Utrecht Kuyp Baar advocaten begonnen. Het kantoor richt zich voornamelijk op straf-, bestuurs- en dierenzaken. Kuyp komt van het Amsterdamse Van Bavel Advocaten, Baar werkte ruim vijf jaar bij Hoogendam advocaten in Den Haag.

Rutgers & Posch
Met ingang van 1 januari is arbeidsrechtadvocaat Tijmen Noordoven toegetreden als partner bij het Amsterdamse Rutgers & Posch. Hij is sinds de oprichting in 2013 aan het kantoor verbonden.

Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen in Utrecht heeft per 1 januari Mariël Vrielink benoemd tot equity partner en Petra klein Gunnewiek, Anne Haverkort, Wouter Koelewijn en Mervyn Odink benoemd tot associate partners.

Kennedy van der Laan
Met ingang van 1 januari heeft het Amsterdamse Kennedy Van der Laan advocaat Petra Oskam benoemd tot partner. Advocaten Sophie van Loon en Thijs Ridder zijn benoemd tot counsel.

Florent
Rob van den Sigtenhorst is op 1 januari 2018 toegetreden als partner bij Florent in Amsterdam. Hij is onder andere gespecialiseerd in insolventierecht en herstructureringen. Hiervoor werkte hij bij advocatenkantoor Davis Polk & Wardwell in New York.

Uiteen – Kantoor voor Familie- en Erfrecht
Met ingang van 1 januari jl. is advocaat Martine Stut partner geworden bij Uiteen – Kantoor voor Familie- en Erfrecht in Rotterdam. Zij zal het kantoor versterken op de rechtsgebieden erfrecht en familierecht. Hiervoor werkte ze bij Van Riessen Advocaten in Gouda.

Pels Rijcken
Het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken heeft Jelmer Procee per 1 januari benoemd tot partner. Hiermee versterkt het kantoor zijn positie op het gebied van het omgevingsrecht.

BarentsKrans
Per 1 januari is Remco Bäcker als partner bestuursrecht verbonden aan het Haagse BarentsKrans. Hiervoor werkte hij bij Loyens & Loeff, waar hij als partner leiding gaf aan de sectie bestuursrecht. Met hem verhuist ook advocaat Nicole Soliana, specialist in het overheidsprivaatrecht, van Loyens & Loeff naar BarentsKrans.

deBreij advocaten
Gaston Freijser is per 1 januari toegetreden als partner van het Amsterdamse advocatenkantoor deBreij. Freijser is M&A specialist: hij begeleidt overnames, fusies, joint ventures, financieringen en herstructureringen.

Hogan Lovells
Hogan Lovells in Amsterdam heeft met ingang van 1 januari Hein van den Bos (40) tot partner en Joke Bodewits (36) tot counsel benoemd. Van den Bos werkt binnen de Life Sciences Regulatory praktijk van het kantoor, Bodewits houdt zich bezig met alle aspecten van het privacyrecht.

Sennef De Koning Van Eenennaam Advocaten
Hannaa Faouzi versterkt per 8 januari Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten in Rotterdam. Ze werkt sinds 2002 als advocaat en heeft ruime ervaring met sanctierecht zaken. Ze behandelt ook zaken op het gebied van het arbeidsrecht en personen- en familierecht.

JvA familierecht
Op 1 januari is advocaat Jet van Arkel het kantoor JvA Familierecht gestart in Heilig Landstichting, gespecialiseerd in onder andere echtscheidingen en internationaal privaatrecht. Voorheen werkte ze bij Van Arkel & van den Boom advocaten in Nijmegen.

Construct Advocaten
Advocaten Robert Jan Kwaak en Lenneke Muller zijn in Elst een nieuw bouwrecht kantoor begonnen onder de naam Construct Advocaten. Beiden werkten voorheen onder andere bij het Nijmeegse Poelmann van den Broek Advocaten.

Ten Holter Noordam advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Cathelijne Kalisvaart heeft op 1 januari de overstap gemaakt naar het Rotterdamse Ten Holter Noordam advocaten. Hiervoor werkte ze ruim drie jaar bij DLA Piper in Amsterdam.

Dentons Boekel
Het Amsterdamse Dentons Boekel heeft haar energiepraktijk versterkt met de werving van partner Jan Jakob Peelen. Hij heeft per 1 januari de overstap gemaakt van Norton Rose Fulbright naar Dentons.

OAK Advocaten
Per 1 januari start advocatenkantoor OAK in Ermelo, gespecialiseerd in personenschade, verzekeringsrecht, (beroeps)aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Het kantoor bestaat uit drie advocaten: Mirjam Spruit, Wendy Oostveen-Kouwenhoven en Henk van Katwijk.

Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte
Ingrid Warfman treedt op 1 januari in dienst bij Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte te Enschede. Hiervoor was ze werkzaam bij KienhuisHoving advocaten en notarissen, ook in Enschede.

Loyens & Loeff
Loyens & Loeff advocaten, belastingadviseurs en notarissen heeft Michiel Beudeker (1981), Roel Fluit (1982), Steven Lucas (1978), Anne-Marie Nicolas (1978) en Marc Wiggers (1979) tot partner benoemd per 1 januari. Met de toetreding van deze vijf partners komt het aantal partners per 1 januari 2018 wereldwijd op 110.

Van Doorne
Op 1 januari worden Sjoerd Kamerbeek (Corporate & Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed) benoemd tot partner en Louis Jonker (IT) tot counsel bij Van Doorne in Amsterdam.

 

BEKIJK HIER DE TRANSFERS UIT 2017.