Transfers

Informatie over transfers kunt u sturen naar redactie@advocatenblad.nl

SEPTEMBER 2017

Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn
Per 1 september 2017 stapt Erik Pijnacker Hordijk (58) over naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn te Den Haag. Hordijk is jarenlang als advocaat werkzaam geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek, sinds 1991 als partner. Bij zijn nieuwe kantoor zal Erik de praktijk Europees en mededingingsrecht gaan leiden.

JULI 2017

FG Lawyers
Met ingang van 1 juli verwelkomt het Amsterdamse Corporate & Fintech advocatenkantoor FG Lawyers Sanne Machiels (31) als advocaat-medewerker. Sanne was tot haar overstap naar FG Lawyers werkzaam bij American Express.

Fiévez Advocaten en Daniels Huisman Advocaten
Fiévez Advocaten
in Deventer en Daniels Huisman Advocaten, met vestigingen in Almelo en Enschede, gaan fuseren. Beide advocatenkantoren zochten al langer naar een partner om de krachten te bundelen. Per 1 juli 2017 is de fusie een feit. Ze richten zich beide met name op de ondernemer en zijn gebruikelijke juridische vraagstukken, maar ook op IE&ICT-recht en pensioenrecht. De kantoren in Almelo, Enschede en Deventer zullen blijven bestaan en onder de naam Daniels Huisman Advocaten naar buiten treden. De naam Fiévez zal voorlopig in Deventer nog zichtbaar blijven.

Van Steenderen MainportLawyers
Het Rotterdamse advocatenkantoor Van Steenderen MainportLawyers benoemt per 1 juli 2017 twee nieuwe partners: Martina Smit (1982) en Charlotte van Steenderen (1983). Smit is sinds oktober 2009 bij Van Steenderen MainportLawyers werkzaam in de droge en maritieme verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk. Eerder werkte zij bij een verzekeraar, beursmakelaar en assurantietussenpersoon. Van Steenderen is haar carrière in 2007 gestart bij Houthoff Buruma in de praktijkgroepen Vastgoed en Corporate Litigation en heeft zich in december 2011 aangesloten bij Van Steenderen MainportLawyers. Charlotte staat cliënten bij in het droge zee- en vervoerrecht, met een speciale focus op scheepsbouw & conversie, superjachten en beslagprocedures.

JUNI 2017

Bird & Bird
Het Haagse advocatenkantoor Bird & Bird heeft Hein Hobbelen benoemd als partner. Zijn praktijk is gericht op mededinging, regulering in de sectoren telecommunicatie, media en technologie, en handelsrecht. Hobbelen werkte eerder bij Freshfields Bruckhaus Deringer in Brussel en zal bij Bird & Bird zijn tijd verdelen tussen de Haagse en Brusselse vestiging.

Loyens & Loeff
Het Amsterdamse Loyens & Loeff heeft Marco Toni per 1 juni benoemd tot partner. Marco is als advocaat toegelaten tot de balie in Zürich, lid van de praktijkgroep Corporate en werkt sinds februari 2016 voor Loyens & Loeff in Zürich. Hij richt zich voornamelijk op binnenlandse en internationale fusies en overnames, private equity en algemeen ondernemingsrecht.

Delissen Martens
Per 1 juni 2017 versterkt het Haagse kantoor Delissen Martens zijn team Ondernemingsrecht met een nieuwe senior advocaat: Mark Krul. Hij is afkomstig van WiseMen advocaten, waar hij de afgelopen zes jaar werkzaam is geweest.

NautaDutilh
Petra Zijp, Jaap Jan Trommel en Chris Warner zijn benoemd tot de drie nieuwe bestuursleden van NautaDutilh te Amsterdam per 1 juni 2017. Zijp begon in 1995 bij NautaDutilh en werd in 2002 partner bank- en effectenrecht. Trommel adviseert op het gebied van fusies en overnames en ondernemingsrecht. Hij is mede voorman van de China- en Japan desks van NautaDutilh en partner bij NautaDutilh sinds 1995. Warner adviseert over fiscale aspecten van onder andere beursgenoteerde M&A transacties, publiek private samenwerking en bedrijfsreorganisaties. Hij begon twintig jaar geleden bij NautaDutilh, waar hij sinds 2006 aan het hoofd staat van de fiscale praktijk.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Vanaf 1 juni 2017 is Pieter van Osch als partner aangesloten bij Van Iersel Luchtman Advocaten te ’s-Hertogenbosch. Van Osch was voorheen werkzaam bij onder andere Clifford Chance, Latham & Watkins en HVG. Binnen Van Iersel Luchtman wordt hij verantwoordelijk voor het praktijkgebied Mededinging en Aanbesteding.

Van Hilten Advocaten & Mediators
Per 1 juni 2017 treedt familierecht advocaat Marijke Overmars in dienst bij Van Hilten Advocaten & Mediators te Den Haag. Zij zal zich focussen op het gebied van (internationale) echtscheidingen met nadruk op ondernemers. Overmans werkte eerder bij het Amsterdamse De Boorder Schoots Advocaten.

MEI 2017

Kneppelhout & Korthals
Per 8 mei treedt Boudijn Driesen (48) in dienst als managing director en statutair bestuurder van het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Driesen werkte onder andere bij KPN en het Amsterdamse adviesbedrijf Boer&Croon. De afgelopen jaren was Driesen werkzaam als partner bij het adviesbureau Holtrop Ravensloot in Amstelveen.

Simons & Simons
Met ingang van 1 mei 2017 treedt Jan-Joost van Rijsbergen als partner toe tot Simmons & Simmons LLP te Amsterdam. Als lid van het Financial Markets team zal hij de Banking & Finance praktijk versterken. Van Rijsbergen werkte eerder bij Clifford Chance.

Fieldfisher
Het Britse Fieldfisher opent op 1 mei 2017 een kantoor in Amsterdam. De nieuwe vestiging begint met vijf partners; de drie advocaten (Marcel Willems, Frans-Jozef Crousen en Louis Bouchez) en twee notarissen ( Jan Schouten en Marinus de Waal) verlaten allen het pand van Kennedy Van der Laan. Willems was medeoprichter en partner van Kennedy van der Laan, Schouten was partner.

APRIL 2017

DLA Piper
DLA Piper heeft Clive Jie-A-Joen aangesteld als Transfer Pricing Director in haar Tax praktijk in Amsterdam. Amsterdam. Jie-A-Joen is afkomstig van van bedrijf EY en heeft meer dan twintig jaar ervaring als econoom en fiscalist.

Snijders Advocaten
Snijders Advocaten in ’s-Hertogenbosch heeft per 10 april versterking gekregen van ondernemingsrechtadvocaat Maarten Riep. Daarvoor werkte hij bij Van Iersel Luchtman Advocaten en Van As Advocaten.

Stip Advocatuur
Gert Poot is in april gestart met eenmanskantoor Stip Advocatuur. Het nieuwe Rotterdamse kantoor richt zich op vooral op ondernemers. Poot werkte eerder bij Trip Advocaten en Notarissen in Groningen.

Norton Rose Fulbright
Advocatenkantoor Norton Rose Fulbright stelt Berend Crans – voorheen partner bij De Brauw Blackstone Westbroek – aan als banking en finance partner. Met zijn komst heeft het kantoor in Amsterdam per april 2017 de beschikking over een gespecialiseerde luchtvaartrechtpraktijk.

Houthoff Buruma
Het bestuur van Houthoff Buruma wordt per 1 april versterkt door Albert Knigge (1967), sinds 2006 partner bij het kantoor. Knigge geeft leiding aan de massaschade- en kartelschadepraktijk.

Linklaters
Linklaters heeft de Capital Markets praktijk in Amsterdam versterkt met de benoeming van Alexander Harmse tot partner. Harmse werkt sinds november 2005 bij Linklaters. Hij begeleidde verscheidene beursgangen, claimemissies en andere toonaangevende transacties, waaronder de beursgangen van ASR, Flow Traders, GrandVision, Refresco, en Takeaway.com.

ReulingSchutte
Jan Willem Loman treedt met ingang van 1 april 2017 als zakelijk mediator toe tot ReulingSchutte, nichekantoor voor zakelijke mediation, arbitrage en bindend advies. Loman komt van Ekelmans & Meijer. ReulingSchutte bestaat sinds 2011. Met de toetreding van Loman bestaat het kantoor uit Saskia Reuling, Eva Schutte, Peter Ingelse, Wil Tonkens, Paula Boshouwers, Hester Uhlenbroek, Adriaan Bos en Annelies Scheepbouwer.

Norton Rose Fulbright
In het tweede kwartaal 2017 gaan Norton Rose Fulbright en Chadbourne & Parke samen tot één kantoor met meer dan vierduizend advocaten (waarvan ruim driehonderd in New York) in 58 kantoren, verspreid over 32 landen. De naam van het gecombineerde kantoor wordt Norton Rose Fulbright.

MAART 2017

Scheers Advocatuur
Op 1 maart 2017 is Scheers Advocatuur van start gegaan, een nieuw advocatenkantoor gespecialiseerd in het Nederlandse en Europese immigratierecht (vreemdelingenrecht) en Wet arbeid vreemdelingen(Wav)-boetes.

FEBRUARI 2017

UdinkSchepel Advocaten
Per 15 februari 2017 zijn de advocatenkantoren Steins Bisschop & Schepel en Udink Advocaten samengegaan onder de naam UdinkSchepel Advocaten in Den Haag. Volgens de kantoren past de bundeling van krachten uitstekend binnen de strategie van beiden. Steins Bisschop & Schepel is met name actief in ondernemingsrecht en corporate litigation. Udink Advocaten is gespecialiseerd in faillissementen, herstructureringen en overnames. Prof. Bas Steins Bisschop en prof. Frank van den Ingh blijven als adviseur verbonden aan UdinkSchepel Advocaten.

Norton Rose Fulbright
Met de komst van Jurriaan Jansen, per 1 februari 2017, start Norton Rose Fulbright een IP/IT praktijk in Amsterdam. Jurriaan is benoemd tot of counsel en is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, IT recht, en privacy recht. Hij heeft ruime ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van IP/IT gerelateerde overeenkomsten, zoals IP licenties, software licenties, SaaS overeenkomsten, en outsourcing overeenkomsten. Jurriaan is lid van de Licensing Executive Society (Benelux) waar hij regelmatig doceert aan advocaten en juristen op het gebied van IP/IT recht en software licenties en contracten.

SAP Letselschade Advocaten
Mr. W. Oude Vrielink-Langhout stapt per 1 februari over van De Haan Advocaten in Almere naar SAP Letselschade Advocaten in Amersfoort.

JANUARI 2017

Libertas Lawyers
Per 1 januari 2017 zijn Paul Verloop (voormalig Sjöcrona en Ploum), Priscilla de Haas (voormalig Hertoghs, De Bont advocaten), Melis van der Wulp (voormalig Wladimiroff) en Annemarije Schoonbeek (voormalig Loyens & Loeff en AFM) gestart onder de naam Libertas Lawyers. Het kantoor staat bedrijven en particulieren bij die worden geconfronteerd met vraagstukken op het terrein van compliance, toezicht, fiscaal recht en strafrecht.

Elferink & Kortier Advocaten
Per 1 januari zijn Mirjam Elferink en Martijn Kortier een nichekantoor gestart met de focus op adviseren en procederen in het Intellectuele Eigendomsrecht, ICT-recht en Privacy. Beide advocaten zijn afkomstig van KienhuisHoving waar zij samen de IE-praktijkgroep vormden en lid van de specialisatievereniging voor IE-procesadvocaten ‘VIEPA’. Elferink & Kortier Advocaten vestigt zich in Deventer. Online zijn ze te vinden op www.elferinkkortier.nl.

Advocatenkantoor Van Doorne
Johan Boeren (55) is bij advocatenkantoor Van Doorne benoemd voor een periode van drie jaar en vormt thans het dagelijks bestuur samen met Hugo Reumkens (Managing Partner) en Martijn Lesterhuis (Managing Director). Boeren is sinds 2004 aan Van Doorne verbonden en werkzaam in de transactiepraktijk. In de IE-praktijk is Kriek Wille (52) aangetreden als partner. Wille is sinds 1989 actief als advocaat op gebied van IE en media- en entertainmentrecht en sindsdien -met korte onderbreking-  verbonden aan Van Doorne en haar rechtsvoorgangers. Het bestuur van Van Doorne geeft met de benoeming van Wille uitvoering aan de wens om het profiel van de IE-praktijk te verzwaren en zo de kansen te benutten die dit groeiende domein biedt.

Lindhout Advocatuur & Mediation
Nicole Lindhout startte deze maand haar eigen kantoor, Lindhout Advocatuur & Mediaton te Tilburg. De in 1999 beëdigde advocate houdt zich uitsluitend bezig met het personen- en familierecht en het erfrecht. Ze werkte onder andere bij Holla Advocaten en is opgeleid tot vFAS scheidingsmediator.

Kennedy Van der Laan
Kennedy Van der Laan heeft in januari twee partners benoemd ter versterking van haar teams Commercial Litigation & Arbitration en Banking & Finance. Het gaat om Christoph Jeloschek en Joris van Horzen. Christoph begon in 2005 bij Kennedy van der Laan en is gespecialiseerd in commerciële procesvoering en arbitrage met de nadruk op grensoverschrijdende procesvoering en complexe geschillen in de IT-sector. Joris werkt sinds 2004 bij het Amsterdamse kantoor en adviseert over financiële toezichtwetgeving en begeleidt banken en ondernemingen bij grensoverschrijdende financieringstransacties waaronder asset based lending en acquisition finance.

Nysingh advocaten
Prof. mr. Sijmons (1959), advocaat-partner Gezondheidszorg bij Nysingh advocaten en notarissen, is per 1 januari jl. benoemd tot hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit Utrecht in de faculteit van de Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Jaap Sijmons was na zijn promotie in 2006 aan de Rijksuniversiteit Groningen vanaf januari 2007 reeds bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht in Utrecht aan het Molengraaf Instituut voor Privaatrecht. Sijmons is al lid van de Gezondheidsraad en Voorzitter van de Vereniging Gezondheidsrecht.